A webáruház további használata esetén elfogadja a cookie használatára vonatkozó irányelveinket.

Tartsuk mozgásban gyermekeinket

Tartsuk mozgásban gyermekeinket

„A mozgás sok mindenre orvosság, de nincs olyan gyógyszer, ami a mozgást helyettesítené.” –

tartja egy görög mondás… és ez mennyire igaz! A mozgás nagyon nagy jelentőséggel bír az ember életében, mivel az egészség az egyik legdrágább kincsünk. Ezzel mindenki tisztában van, csak sajnos sokszor ez nem válik a mindennapi életünk részévé.

Különösen fontos az egészséges életmódra nevelés már kisgyermek korban, ezen belül is a mozgás, a testi képességek fejlesztése. A mozgás a gyerekek számára nélkülözhetetlen, mivel ez hatással van az egész életükre, növekedésükre, semmi mással nem helyettesíthető és nem pótolható.

A mozgás, legyen annak bármilyen formája, alapvetően neveli és tereli a gyermeket az egészséges életmód irányába, jótékony hatással van a figyelemre, fejleszti a koncentrációt, játékos mozgás közben tanulhatják meg a stresszes helyzetek könnyebb elviselését, segíti őket a szociális beilleszkedésben és egy egészséges önbizalom kialakulásában is. Nem utolsó sorban fontos szerepe van az egészség megőrzésében, megóvásában.

Sajnos a statisztikákat nézve,  40-70% azoknak a gyerekeknek az aránya, akik valamilyen kezdődő mozgásszervi elváltozásban szenvednek. Óvodás korban gyakran jelentkezhet a lúdtalp, a hanyagtartás és egyre gyakoribb a gyerekkori elhízás. Ebben a korban a fájdalom, panasz csak nagyon ritkán jelentkezik, de az ügyetlenebb mozgás, a fáradékonyság, már mind-mind jól érezhető következmény.

 

A gyerekek életében a mozgás nem csak a fizikai, de a szellemi- , értelmi fejlődésükhöz is hozzájárul.

A sport jótékony hatásai:

·         Szociális hatások

A mozgás növeli a szociális képességeket, mint például a csapatszellem, a közösségbe való alkalmazkodás, valamint az empátia. Ha gyermekeink bármilyen sportot is űznek, az abban elért sikerek növelni fogják az önbizalmukat, a magabiztosságukat, az elszenvedett kudarcok pedig meg fogják tanítani ezek feldolgozására.

·         Fizikai hatások

A rendszeres sportolás megoldást jelenthet a manapság már „népbetegségnek” számító mozgáshiányos életmódra, melynek – már gyerekeknél is igen gyakran jelentkező – elhízás lehet a következménye. A rendszeres aktivitás segíti a gyermekek harmonikus fejlődését, ugyanis erősíti a szívet, csontokat, a keringési rendszert és a tüdőt, valamint növeli az izmok erejét és tömegét, fejleszti az idegrendszert és erősíti az immunrendszert.

·         Pszichológiai hatás

A koncentráció növelését biztosítja a rendszeres mozgás, ez által javítja a tanulási készségeket is. A sportolás által, a gyermek teljesítőképessége is nőni fog.
A sikerélmények, melyeket a sportban fognak elérni, fizikai határaik feszegetése és átlépése, valamint önmaguk legyőzése hatalmas boldogság forrást jelenthetnek. Az esetlegesen megélt kudarcok, vereségek pedig önuralomra, újrakezdésre és a hibákból való tanulásra ösztönzik majd őket. A mozgás tehát segít a helyes önkép kialakításában és hatalmas személyiségformáló hatással bír.

Több olyan termékünk is van, amivel feldobhatjuk a gyerekek otthoni mozgását.

Ilyen például az AirSpot ami az AirFloor, az AirTrack P2 és az AirTrack P3 kerek változata.

A kisebbeknek, akik szeretnek ugrándozni, az S-es méret a legmegfelelőbb választás, melynek átmérője 0,7 méter.
Az M-es méret, aminek átmérője 1 méter, tökéletes választás a már kissé nagyobb gyermekeknek, akik szívesen sportolnak.

Remek játék és egyben mozgás lehet a gyerekek számára. A puha és ruganyos eszköz szabad önfeledt ugrálásra és szabad mozgásra ösztönzi majd őket. Azért is szoktuk ezt az eszközt ajánlani a gyermekek számára, mert mozgás közben fejleszti a koordináció- és az egyensúly képességüket. A kerek AirSpot nagyszerű visszapattanási tulajdonságokkal rendelkezik, a gyerekek pedig imádnak ugrálni. Mérete tökéletes, hisz nagyon könnyen szállítható és így bármikor könnyedén használatba vehető, valamint rendkívül strapabíró is kézzel készített varrásainak köszönhetően.

Az AirSpot kombinálja az összes pozitív tulajdonságot, amire egy ilyen eszköznél szükség lehet.

·         percek alatt felfújható és üzembehelyezhető

·         a nyomást nagyon könnyedén beállíthatod saját igényeidnek megfelelően

·         tökéletes választás akár bent, akár a szabadban szeretnél sportolni

·         kialakításának köszönhetően nagyon egyszerűen szállítható

·         a lakásban akár egy kisebb sarokban is tárolható

·         teljesen zajmentes, hisz nem kell edzés közben folyamatosan levegőt fújni bele

·         három különböző méretének köszönhetően bárkinek megfelelő a sportoláshoz

Keresd fel webáruházunkat további AirTrack termékünkért.

“A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”
                                                                                             
Szent-Györgyi Albert