A webáruház további használata esetén elfogadja a cookie használatára vonatkozó irányelveinket.

A legpraktikusabb eszközök otthoni edzéshez

A legpraktikusabb eszközök otthoni edzéshez

Az elmúlt időszakban sajnos ki kellett hagynunk a csoportos sportolási foglalkozásokat a vírus terjedésének csökkentése érdekében. Azonban szerencsére számtalan sport van, ami akár egyedül is végezhetünk. Ezek közé tartozik például a biciklizés, futás, modern kondiparkokban való edzés vagy épp az otthoni edzés.

Az AirTrack termékei, melyek kifejezetten otthoni edzéshez készültek, segítenek abban, hogy még a mostani helyzetben se kelljen lemondanunk a minőségi edzésről. Az AirTrack számtalan otthoni edzéshez használt talajszőnyeget, Aquaballt  vagy Aquabaget , valamint AirRollt  kínál, melyekkel fenn tudjuk tartani fittségünket, edzettségünket anélkül, hogy meg kellene szegnünk bármely szabályt és veszélybe sodornánk egészségünket.

Az AirRoll segít abban, hogy a tornászok könnyedén gyakorolhassák a visszapattanást, valamint az egyensúly megtartását. A három különböző méretnek köszönhetően, akár alacsony, akár középmagas vagy kifejezetten magas tornászoknak is tökéletes. Ezen kívül kapható külön egy AirRoll-stabilizátor is, ami tökéletesen a helyén tartja az AirRoll-t, így akár az egyedüli gyakorlást is lehetővé teszi, ezzel jelentősen felgyorsítva a gyakorlatok elsajátítását, valamint a csoportos gyakorlatokat is, hisz nem szükséges hozzá 2 ember, így otthon egy nagyobb szobában bárki könnyedén gyakorolhat.

A következő eszköz az Aquaball, ami szintén tökéletes választás, ha kicsit változatosabbá szeretnéd tenni az otthoni edzéseket, esetleg csak most kezdenél neki. Ez a termék is, az előzőhöz hasonlóan több méretben is beszerezhető, aminek köszönhetően a kicsiktől kezdve, a profi sportolókig mindenki alkalmazhatja. Kezdők esetében érdemes először kisebb mérettel próbálkozni, és azt is inkább levegővel feltölteni, majd a fejlődésnek megfelelően fokozatosan váltani az egyre nagyobb méretű Aquaballokra. Ez a termék olyan izmokat is megmozgat, amikről esetleg még csak nem is tudtunk, ezért is mondható az egyik leghatékonyabb eszköznek, amit már profi sportolók is alátámasztottak. Akár súllyal való edzést, akár egyensúlyfejlesztő gyakorlatokat szeretnél végezni, mindkét esetben tökéletes megoldás. Praktikus kivitelezésének köszönhetően akár a lakásban, házban vagy bármilyen helyiségben, de akár a szabadban is alkalmazhatjuk.

Az Aquaballhoz hasonlóan az Aquabag is alkalmas, akár beltéri, akár kültéri edzésekhez. Praktikus kivitelezésének köszönhetően megkönnyíti, és még élvezetesebbé teszi az edzéseket. Ez az eszköz olyan izmok edzésére is tökéletes, amikről többségünk nem is tud, hogy létezik. Az Aquabaget is 3 különböző méretben szerezhetjük be, amiket szintén feltölthetünk levegővel és vízzel egyaránt. Vízzel való feltöltésük esetén alkalmasak súllyal végezhető edzésekhez, de emellett levegővel való feltöltésük esetén az egyensúlyfejlesztő gyakorlatok végzéshez is tökéletes választás.

Azonban talán a leggyakrabban használt eszköz a matrac, amit mind a csoportos, mind az otthoni, valamint a szabadtéri edzéseknél is előszeretettel alkalmaz minden sportkedvelő. Ennél az eszköznél különösen fontos, hogy biztosítsa a biztonságos használatot használója számára, hogy elkerülhesse az esetleges baleseteket. Ehhez hozzájárul, hogy az elrugaszkodás különösen könnyű. Az Airfloor könnyű súlyának köszönhetően egyszerűen mozgatható, valamint szinte bármilyen talajon megállja a helyét, legyen szó, akár tornatermi padlóról vagy lécpadlóról. Kialakításának köszönhetően órákon át tartja a nyomást használat közben is és emellett az esetleges újrafújás csupán néhány pillanatot vesz igénybe. Méretéből adódóan akár a kocsihátuljában is könnyen szállítható. Az Airfloor lehetővé teszi a magasabb ugrást, aminek következtében nő a levegőben töltött idő, ezáltal sokkal jobban fejleszthető az ugrástechnika.