A webáruház további használata esetén elfogadja a cookie használatára vonatkozó irányelveinket.

A testnevelés oktatás jövője

A testnevelés oktatás jövője

Ki ne emlékezne tanuló korából a várva várt – vagy éppen gyűlölt testnevelés órákra, ahol sorakozóval kezdtünk, majd karkörzéssel, bemelegítő futással folytattuk az órákat. A különféle gyakorlatokat hol imádtuk, hol pedig alig vártuk, hogy letudjuk. Én például tisztán emlékszem, hogy már a szekrényugrás gondolatától is kivert a víz, rettegtem a sérülés esélyétől is. Nos, ma már tudom, hogy ezzel nem voltam egyedül ezzel, ahogy a tornaszerek is az idő múlásával elkoptak és cserére szorulnak, úgy talán a testnevelés órák felépítésének is ideje lenne új köntöst kapnia.

A következő blogban összegyűjtöttünk néhány példát, amivel egy kicsit modernebbé tehetjük a testnevelés oktatást.

Példák a bemelegítő gyakorlatokra:

„Üsd le a végét!”

A gyerekek szétszórt alakzatban helyezkednek el, mindenki kap egy-egy labdát. A gyerekeket egyenletes labdapattogtatásra kérjük, közben pedig tetszőleges mondókát kántálunk velük. Az utolsó szótagra a labdát nagyobb erővel kell a földnek ütni, majd gyorsan körbe fordulni, a végén pedig a labdát el kell kapni.

„Pattintós fogó”

A tanulók kézzel történő labdavezetésben vezetik a labdát a játékterületen. Akit megfog a fogó, az helyben vezeti tovább a labdát mindaddig, amíg egy „menekülő” pattintott labdacserével vissza nem váltja társát a játékba.

A játékos órakezdés segíti a gyermekek mozgásra hangolódását, kellemesebb légkört teremt. A tanítási módszereken kívül nagyon fontos, hogy a taneszközök is modernebb megközelítést kapjanak. Ehhez az Airtrack tökéletes megoldásokat nyújthat, hiszen kényelmes és biztonságok eszközei nemcsak a specifikus edzéseken, de a hétköznapi testnevelés órákon is remek alternatívát biztosítanak.

Talajszőnyeg helyett AirBoard

A könnyed és ruganyos AirBoard remek alternatívát biztosít a talajszőnyegek helyett. Számos előnnyel jár, hiszen rendkívül könnyű, kényelmes a testnek, megelőzi a sérüléseket, szórakoztató a használata, a légnyomás egyszerűen, néhány másodperc alatt beállítható, a felfújást követően órákig megőrzi a légnyomást és tökéletesen kombinálható az Airtrack edzőkészletek többi részével

Airtfloor bármilyen talajgyakorlathoz

A könnyű és mobilis Airfloort egyszerű mozgatni a tornateremben, a felfújása és leengedése is egyetlen perc alatt végbemegy. Felfújás után a légpadló órákon át megőrzi légnyomását, de az újra fújás is másodpercek alatt megvan.

AirJumpy szett, a szórakozás garantált

A könnyű és kényelmesen szállítható Air Jumpy szett korlátozott méreteinek köszönhetően remekül megfelel a kisebb tornatermekbe is. A szettek elemei külön-külön is használhatók, együtt viszont igazán hatásos és szórakoztató mozgásformát kínálnak. Az egész készlet felfújása nagyjából 5 percet vesz igénybe.

Aquaball és Aquabag

A medicinlabda és a kézi súlyok tökéletes alternatívái, melynek hatékonyságát már a profik is tesztelték. Mindkét termék 3 különböző méretben kapható, praktikus fogantyúik pedig még kényelmesebbé teszik az iskolai sportolást. Alkalmas súllyal végzendő edzéshez, vagy egyensúly gyakorlatokhoz is.