A webáruház további használata esetén elfogadja a cookie használatára vonatkozó irányelveinket.

Érdemes a gyermekünket Gimnasztikára járatni?

Érdemes a gyermekünket Gimnasztikára járatni?

A mozgás már egész kisgyermek kortól fontos része az emberek életének, nem csoda, hogy mára már egyre több szülő igyekszik valamiféle sporttevékenységre bírni gyermekét. A számos lehetőség közül azonban nehéz megtalálni azt, ami a leginkább passzol a gyerkőchöz.

Ebben a blogban a tornasport előnyeit járjuk körbe.

A szervezett sportok kiváló lehetőséget biztosítanak gyermekeinknek a fizikai, szellemi és társadalmi fejlődésre, a torna pedig még ennél is többet ad. A tornasport a teljes testet átmozgatja, segíti az erő, a sebesség, a koordináció, valamint az egyensúlyérzék fejlődését. Óriási kitartást, és megfelelő készségeket igényel. A torna fegyelemre és kitartásra tanítja a gyerekeket, ami nemcsak az edzőteremben, de az életmódban is meglátszik majd.

A gyermek torna előnyei:

1.       Egészség

A rendszeresen végzett gimnasztikai gyakorlatok számos előnnyel járnak minden korosztály számára. A tornasport rendszeres gyakorlásával a gyerekek kitűnő fizikai kondíciót tudnak fenntartani, amely hosszútávon megakadályozhat bizonyos egészségügyi problémákat.

2.       Javítja a koordinációt, ami a test és elme épülésére is szolgál

Azok között a gyerekek között, akik már óvodás korban is gyakorolták a tornasportot, megfigyelhető, hogy nagyon erős a térbeli tudatosságuk. A tornász gyerekek nehezen kibillenthetők az egyensúlyukból, ezeket a megszerzett reflexeket pedig a mindennapi életben is könnyen alkalmazzák.

3.       Építi a kapcsolatteremtés készségét

Bár a torna egyéni sport, a tanulási folyamat csoportosan zajlik, ezáltal fejleszti a gyerekek szociális készségét és megtapasztalják az egészséges verseny fogalmát.

4.       Fegyelem

A fegyelem nagyon fontos a gimnasztikában, hiszen már kisgyermek korban meg kell tanulniuk a fókusz és a kemény munka fontosságát.

5.       Segíti a célok beállítását

az atlétikai készségeket nem lehet egy éjszaka alatt megtanulni; elköteleződés, kitartás, a test és az elme fejlesztése mind szükséges ahhoz, hogy gyermekünk a tornasportban elérhesse céljait. Ez megtanítja őket arra, hogy a kitűzött célt csak folyamatos munkával érjük el, sőt segíti a stresszkezelést, és azt, hogy hogyan maradjanak nyugodtak nagy nyomás alatt is.

6.       Szórakozás

A gyerekek természetükből adódóan szeretik azokat a tevékenységeket, ahol ugrálhatnak, csúszhatnak vagy éppen lenghetnek. A tornasport gyakorlatai kiváló szórakozási lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek.