A webáruház további használata esetén elfogadja a cookie használatára vonatkozó irányelveinket.

Páros Edzés

Páros Edzés

Párosan minden könnyebb - még az edzés is!

Talán neked sem kell bemutatnunk az edzés jótékony hatásait, és fontosságát, még jobb, ha ezt az élményt van kivel megosztanod. Talán nem is gondolnád, mennyi pozitív hatása van a páros edzéseknek, milyen jótékony ez a kettőtök kapcsolatára is.

Ha már a páros edzés mellett tettétek le a voksotokat, érdemes olyan sportot választanotok, amelyet csak párban tudtok végezni. Az ilyen típusú mozgásformák ugyanis még inkább összekovácsolja a köztetek lévő összhangot, hiszen a siker is a közös munka eredménye, egymás teljesítményéhez kell igazodnotok. 

A páros edzések számos jótékony hatással bírnak mind kapcsolati, mind egyéni szinten:

  - Javul a kommunikációtok:

Ahhoz, hogy a sportban  - és az életben is - elérjétek a tökéletes összhangot türelmes és érthető kommunikációra van szükség. A páros edzések folyamán tökéletesen egymásra tudtok hangolódni, így a sportpályán kívül is  javulni fog a kommunikációtok.

 - Fejlődik a koordinációtok:

Amikor egy új sportban próbálod ki magad óhatatlanul is új képességekre teszel szert. Még jobb, ha ezt valamilyen csoportos mozgásforma keretein belül sajátítod el, hiszen itt a saját tested koordinációja mellett mások mozgásához is alkalmazkodnod kell, ami sokszor igazi kihívások elé állít. 

 - Kitartóbbá váltok:

A kudarcot senki nem szereti, pláne akkor, ha a társa számít rá. Egy edzőtársból külön motivációt nyerhetsz, és még jobban növelheted az elhivatottságod.

Biztosan neked sem kell bemutatni azt az edzőtermi párt, akik együtt végzik edzésüket, közösen élményként kezelik a testmozgást. Ezek a párok sokszor szívesen végeznek olyan páros gyakorlatokat, amivel mindketten erősíthetik magukat. Ezeknél a pároknál igazán gördülékeny a közös munka, hiszen jól ismerik egymást, tisztában vannak a másik erősségeivel, gyengeségeivel. Nagyon jól tudják, hogyan motiválhatják a másikat, ezt tartják fontosnak a gyakorlatok megválasztásánál is. A páros edzéseknél ezek az ismeretek nagyon hasznosak, segítik a közös mozgás összehangoltabbá válását. A közös gyakorlatok nem csak az összeszokott párosok kapcsolatát erősíti, egy új kapcsolatnál is remek döntés, hiszen segíti a kötődést, megerősíti a kapcsolatot és remek alkalom arra, hogy a párod egy új oldalát ismerd meg. 

Ha csak most kezditek a páros edzést, érdemes olyan gyakorlatokat választanotok, ahol a szinkronban történő mozgáson van a nagyobb hangsúly, ilyen például a páros felülés, páros fekvőtámasz, vagy a páros guggolás. 

A közös edzést pedig még hatékonyabbá tehetitek az Airtrack otthoni eszközeivel, vagy az Airtrack Fittness eszközeivel. Nézz szét kínálatunkban, és válaszd a számotokra legmegfelelőbbet.