A webáruház további használata esetén elfogadja a cookie használatára vonatkozó irányelveinket.

Sport a napi rutinban

Sport a napi rutinban

Manapság sokan találkoznak azzal a problémával, hogy nem nagyon van idejük edzeni, sportolni. Sokak a munka miatt nem érnek rá, sokan a gyerekek, család miatt, de olyan is akad, aki szimplán csak lusta hozzákezdeni, pedig egy bizonyos idő elteltével egyre szívesebben gondolna az edzés gondolatára. Sajnos sport nélkül azt sem érhetjük el, hogy ne fulladjunk ki, ha lépcsőn kell felsétálni a negyedik emeletre vagy esetleg el kell ugranunk a közeli boltba, de épp szervízben van a kocsi.

Íme néhány hasznos tipp, hogy hogyan építsd be a napi rutinodba a sportot, hogy te is edzett és fitt lehess és ne okozzon gondot egy kis lépcsőzés vagy egy hosszabb séta.

Eleinte természetesen nagyon nehéznek tűnik, hogy beiktassuk a sportot a napjainkba, hiszen amikor 24 órából 26-ot vagyunk talpon, eléggé elképzelhetetlennek tűnik. Főleg abban az esetben, ha gyermekeink is vannak, de hidd el, ebben az esetben is van megoldás! Hamar hozzá lehet szokni, hogy hetente akár 3-4 alkalommal is elmenjünk futni, edzeni vagy úszni.

1. Az első és egyben legfontosabb dolog, hogy olyan sportot válasszunk, amit szívesen űzünk és megfelelő számunkra, hiszen akkor sokkal nagyobb lesz a motivációnk. Az, hogy barátnőnknek a cross fit szerelmese, a párod pedig az edzőtermi kondiért rajong, nem jelenti azt, hogy számodra is az lesz a legmegfelelőbb. Ha nem tudod, nincs ötleted melyik sport lenne az igazán neked való, akkor érdemes többet is kipróbálnod, hogy a legjobb döntést hozhasd meg és akár egy életre szóló hobbit találj magadnak. Nyilvánvalóan türelemre és kitartásra minden sport esetén szükség van, hiszen anélkül szinte semmit nem érhetünk el.

2. Következő tippünk, még egyéni sport esetén is, hogy barátkozz össze olyanokkal, akik szintén azt a sportot kedvelik és űzik, mert ha többen vagytok, akkor sokkal könnyebben tudjátok egymást motiválni. Akár 2 ember is elég, akik együtt edzenek, mert az egyikőjük biztosan nem akarja majd kihagyni az edzést. Ennek köszönhető az is, hogy nem fogsz ellustulni, hiszen mindig úgy kezdődik, hogy „csak ezt az egyet hagyom ki”, aztán jön a következő és a következő alkalom, míg végül teljesen felhagyunk a sporttal és visszatérünk a sportmentes hétköznapokhoz.

3. Végül, de nem utolsó sorban pedig erősen ajánlott felírni a naptárba, mert lehet hogy a többi feladatra való koncentrálás miatt megfeledkezünk róla, annak ellenére, hogy a kedvünk meglett volna hozzá. Ráadásul ez nem csak ebből a szempontból jó, de a rendszeresség is rendkívül fontos, hiszen a legtöbb sportnál érdemes pihenőnapokat tartani, általában 1-et vagy 2-t egy héten. Ezzel elkerülhetjük, hogy túlterheljük a szervezetünket, mégis sokkal fittebek leszünk és sokkal jobb lesz a közérzetünk.

Ezen tippek segítségével akár néhány hét alatt teljesen beépíthetjük az edzést napi rutinunkba, hogy elkezdhessünk egy egészségesebb életmódot.