A webáruház további használata esetén elfogadja a cookie használatára vonatkozó irányelveinket.

Sportosan a hideg időben is

Sportosan a hideg időben is

A pandémia életünk számos területére kihatással van, sajnos nincs ez másképp a sporttal sem, pedig az egészségünkhöz és jó közérzetünkhöz már napi 30 perc mozgás is nagymértékben hozzájárul. Aki korábban szívesen látogatta az edzőtermeket, most nem biztos, hogy olyan könnyen el tud jutni vagy lehet, nem is megy szívesen közösségbe, illetve az egyre zordabb időjárás miatt a kültéri edzés is kezd háttérbe szorulni, így felértékelődnek azok a mozgásformák, amiket otthon is végezhetünk.

Ennek persze megvan a jó oldala is. Gondoljunk arra, hogy nem kell másokhoz alkalmazkodni, a gyakorlatokat saját tempókban, a nekünk legmegfelelőbb módon végezhetjük akár a kedvenc zenénket hallgatva vagy a kedvenc sorozatunkat nézve.

De mire kell odafigyelni, ha erre az opcióra esne a választásunk? Mindenekelőtt a megfelelő környezet biztosítására. Érdemes olyan helyiséget választani, ami viszonylag tágas, és ami még fontosabb: könnyen szellőztethető.

Ha van lehetőségünk rá, felszerelhetünk egy nagyméretű tükröt is, így meggyőződhetünk róla, hogy helyesen végezzük-e a gyakorlatokat. Ha ezzel megvagyunk, ki kell választanunk az ideális eszközöket. Sok esetben segítségünkre lehetnek akár az otthonunkban fellelhető használati tárgyak is, ha viszont professzionálisabb felszerelést szeretnénk beszerezni, ajánlott olyat választani, ami személyre szabható, hogy minél tovább ki tudjanak minket szolgálni a céljainkhoz vezető úton. Ilyenek például az Airtrack Aquaball és Aquabag nevű termékei, amelyek levegővel vagy vízzel töltve is használhatóak. Előbbi esetben különböző egyensúlyfejlesztő, utóbbiban pedig súlyzós gyakorlatok végezhetők velük.

Ráadásul súlyuk szabályozható a felhasznált vízmennyiséggel, így egyazon eszközt több nehézségi fokban is használhatjuk erőnlétünknek megfelelően. A megfelelő környezet és eszközök mellett pedig fontos a rendszeresség, a kitartó munka, mely biztosak lehetünk benne, hogy meghozza a gyümölcsét.

Ha te is kedvet kaptál, nézz szét otthoni sporteszközeink között, kattints a linkre.